Modüler su deposu nedir? Klasik kaynaklı depolardan farkları nelerdir?
Modüler su deposu bütün parçaları modüler olarak fabrika şartlarında üretilmiş , ambalajlanmış temiz hijyenik, en dar yerlerden geçebilecek şekilde tasarlanmış bir su deposu şeklidir. Kaynaklı su depolarından en büyük farkı her bir parçasının değiştirilebilir ve montaj mahalline getiriliş esnasında herhangi bir zedeleme vs zarar vermeden bütün hale getirilerek yapılmasıdır. Ayrıca montaj mahallinde kaynak, boya, vs yapılmadığından temiz ve hijyenik şartlarda suyunuzu depolamaya imkan sağlamasıdır.
Depo montaj edildikten sonra deponun üzerine yük koyabilir miyiz?
Hayır , su deposunun üzerine hiçbir yük gelmemelidir. Sadece kendi ağırlığını taşıyabilecek şekilde dizayn edilmiştir.
Depo kurulumunu düşündüğümüz mahal nasıl olmalıdır?
Mahallinizde gerekli su deposu hacmini sağlayacak bir alan olması gerekmektedir. Ayrıca zeminin de düzgün olması gerekmektedir. Eğer ki zemin düzgün değil ise ( meyilli ve bozuk) beton kaide veya plastik kaide alternatiflerimiz vardır.
Modüler depoyu montaj ettikten sonra başka bir mahalle gerek duyulduğu takdirde taşınabilirmi? İstenildiğinden tekrar kapasite artırımı ve düşüşü yapılabilirmi?
Evet taşınabilir. Su depolarımızın her bir parçası birbirine cıvatalı bir konstrüksiyon ile birleştirilmiş olduğundan dolayı tekrar demonte- monte imkanı vardır. Ayrıca yeniden demonte-monte esnasında kapasitesinde de değişiklik yapılabilir.
Zeminimiz fayans veya karo, buraya beton atmamıza gerek var mıdır?
Eğer zemininiz de meyil yok ise beton kaideye gerek yoktur. Plastik kaide alternatifleri ile su deposu zemine sorunsuz bir şekilde yerleştirilebilir.
Modüler su depolarının temizliği ve periyodik bakımı nasıl yapılır? Kimyasal bir madde ile temizlik yapmak uygun mudur?
Su Depolarının temizlik bakımları için kimyasal temizlik çok fazla önerilmez. Sizin yapmanız gereken en önemli nokta, her 15 günde dip blöf vanasının açılarak içinden bir miktar suyun boşaltılmasını sağlamanız gerekmektedir. Ayrıca su deposunun içindeki suyun su kesintileri olmadığı zamanlarda da sirküle etmesini sağlamak gerekir. Depo içindeki suyu çok fazla bekletmeden tesisatınıza belli zaman aralıklarında basmanız önerilir. Çünkü durgun su kullandığınız depo ne kadar sağlıklı olursa olsun bir süre sonra mikroorganizmalar üretecektir.
Depo montajı esnasında mevcut binamıza zarar verilirmi ?
Hayır, zarar verilmeden, bir insanın geçebileceği kadar bir yerden geçerek montaj mahallinde su deposunun montaj işlemi gerçekleştirilir.
Depolarda kullanılan malzeme alternatifleri nelerdir? Hangi malzeme alternatifini seçmeliyiz?
Modüler su depoları nda kullanılan malzemeler depolanacak olan sıvının niteliğine göre değişkenlik gösterir. GRP su depoları
Paslanmaz 304 su depoları
Paslanmaz 316 su depoları
Krom su depoları
grp su depoları
Galvaniz su depoları
Kaplamalı su depoları
silindirik su depoları
GRP (Cam elyaf takviyeli polyester CTP), Paslanmaz 304 ve 316 kalitelerde, galvaniz ve termoplast çeşitleri vardır. Ayrıca özel kaplamalı Mek-Coat alternatif çeşidimiz mevcuttur. Örnek olarak sadece kullanma ve sulama amaçlı istiyorsanız galvaniz veya boyalı tip öneririz. İçme suyu depolama amaçlı kullanılacaksa GRP ve Mek-Coat öneririz.
Depolanacak sıvının niteliği niçin önemlidir? Kuyu suyu , artezyen suyu depoya zarar verir mi?
Depolanacak sıvının niteliği, malzeme seçimi konusunda en önemli kriterdir. Suyun niteliklerini satış personelimize bildirdiğiniz takdirde sizin için en uygun çözüm bulunacaktır.
Deponun montajını nasıl yapıyorsunuz? Sızdırmazlığı nasıl sağlıyorsunuz ? Ve depolar hangi parçalar ve elemanlardan oluşur?
Modüler depolarımız taban, tavan ve yan modüllerden oluşur. Her bir parçası birbiri içinde aynı yapıya sahiptir. Birleştirme şeklimiz modüller arasına conta konularak , cıvata ile gerekli torkda sıkma işlemi sonrasında montaj edilmektedir. Sızdırmazlık aradaki conta vasıtası ile sağlanmaktadır.
Teklif alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Satış personelimize en boy yükseklik ve kapasitenizi bildirmeniz yeterlidir. Ayrıca malzeme alternatifinin seçiminde de kullanım yerini ve depolanacak sıvının niteliklerini de belirtmeniz gerekmektedir.
Depo kapasitesi neye göre belirlenir ?
Kullanılacak olan yerdeki ihtiyaca göre belirlenir. Örnek olarak ortalama bir apartman dairesinin günlük kullanımı 250 lt ile 500 lt arasında değişir. 20 daireli bir apartman için içme ve kullanma suyu deposu olarak ortalama 10 m3 lük bir depo seçilmesi halinde su kesintilerinde 1 günlük ihtiyacı karşılayacaktır.